shape

+31 (0)318-656920

Storingen & onderhoud

Support

Klantportaal

Alle nieuwsberichten

OpenAI beantwoordt belangrijke vragen over gegevensprivacy en bedrijfscontinuïteit

OpenAI gegevensprivacy en bedrijfscontinuïteit

Datum: 10 juni 2023

Vandaag had ik de gelegenheid om enkele eenvoudige vragen te stellen aan OpenAI met betrekking tot gegevensprivacy en bedrijfscontinuïteit. In een tijd waarin kunstmatige intelligentie (AI) zich snel ontwikkelt, is het essentieel om bewust te blijven van hoe we omgaan met onze gegevens en welke garanties er worden geboden. Hier zijn de antwoorden die ik ontving:

  1. Gegevensprivacy en -beveiliging: Als je je voornamelijk zorgen maakt over gegevensprivacy en het privé houden van je informatie, is het gebruik van OpenAI’s GPT-3-modellen rechtstreeks mogelijk niet de beste keuze. De GPT-3-modellen, waaronder ChatGPT en ChatGPT+, slaan geen persoonlijke gegevens of gesprekken op. OpenAI kan echter de door jou verstrekte gegevens bewaren voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden, zoals vermeld in hun beleid voor gegevensgebruik.Aan de andere kant zijn Bing en Azure OpenAI-services bredere platforms die verschillende diensten bieden naast taalmodellen, dus het is belangrijk om hun respectievelijke privacybeleid te bekijken om te begrijpen hoe ze gegevens verwerken.Om maximale privacy en controle over je gegevens te garanderen, kun je overwegen om zelfgehoste taalmodellen te verkennen of frameworks zoals OpenAI’s “MinGPT” of Hugging Face’s “Transformers” te gebruiken. Met deze frameworks kun je taalmodellen implementeren en uitvoeren op je eigen infrastructuur, waardoor je meer controle hebt over gegevensopslag en privacy.

    Het is altijd verstandig om de privacybeleid en gebruiksvoorwaarden van elk platform of elke service die je van plan bent te gebruiken zorgvuldig te lezen om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met je privacyvereisten.

  2. Verantwoordelijkheid voor gegevensback-up: OpenAI neemt de verantwoordelijkheid voor het bieden van een veilige omgeving voor jouw gegevens, maar het is belangrijk om op te merken dat de verantwoordelijkheid voor het maken van back-ups en het beheren van de gegevens die je in OpenAI (of Azure) plaatst, bij jou ligt. Zorg ervoor dat je goede back-upprocedures hebt en bewust bent van waar jouw gegevens worden opgeslagen en hoe ze worden beheerd.
  3. Bedrijfscontinuïteit: Microsoft biedt verschillende garanties en maatregelen op het gebied van bedrijfscontinuïteit en gegevensbeheer wanneer je gebruikmaakt van AI-diensten zoals Copilot van Microsoft. Het exacte bereik van deze garanties kan variëren afhankelijk van de specifieke service en het servicelevelovereenkomst (SLA) dat van toepassing is. Het is raadzaam om de documentatie en de specifieke SLA van de betreffende dienst te raadplegen voor gedetailleerde informatie.

Bij het gebruik van AI-technologieën, zoals die worden aangeboden door OpenAI en Microsoft, is het van cruciaal belang om bewust te blijven van gegevensprivacy, beveiliging en bedrijfscontinuïteit. Het is aan ons om verantwoordelijkheid te nemen voor het beheer van onze gegevens en om kritisch te blijven nadenken over welke vragen we stellen en welke informatie we delen.

De ontwikkeling van AI biedt veelbelovende mogelijkheden, maar het is belangrijk om altijd zelf te blijven nadenken over de implicaties en gevolgen van het gebruik van deze technologieën.