shape

+31 (0)318-656920

Storingen & onderhoud

Support

Klantportaal

Alle nieuwsberichten

“De digitale wereld biedt talloze mogelijkheden, maar ook gevaren. Cyber security is daarom een cruciale en complexe uitdaging om onze systemen en gegevens te beschermen tegen steeds evoluerende bedreigingen.”

Security Complex

Cyber security is een zeer complex vakgebied dat zich richt op de bescherming van computersystemen, netwerken en data tegen ongeoorloofde toegang, diefstal, schade en andere cyberbedreigingen. De complexiteit van cyber security wordt veroorzaakt door de voortdurend evoluerende aard van cyberaanvallen, evenals de grote verscheidenheid aan technologieën en systemen die moeten worden beschermd.

Cyber security vereist een veelzijdige aanpak die technische maatregelen omvat, zoals firewalls, encryptie en indringersdetectiesystemen, evenals beleid en procedures voor het beheren van gebruikerstoegang, incidentrespons en gegevensback-up en -herstel. Het vereist ook een diepgaand begrip van de bedreigingsomgeving, evenals de mogelijkheid om nieuwe en opkomende bedreigingen te anticiperen en erop te reageren.

De complexiteit van cyber security wordt verder gecompliceerd doordat cybercriminelen voortdurend innoveren en hun tactieken aanpassen om detectie te vermijden en kwetsbaarheden uit te buiten. Dit betekent dat cyber security professionals hoogopgeleid moeten zijn en voortdurend moeten leren om voorop te blijven en hun organisaties te beschermen tegen cyberaanvallen.

Meer lagen om te beveiligen

Om Cyber Security goed in te regelen is het belangrijk om op hoofdlijnen de onderdelen te kennen die je wilt beveiligen en met welke maatregelen:

  1. Fysieke beveiliging: toegangscontrole, monitoring, bewaking van omgevingsfactoren.
  2. Netwerkbeveiliging: firewalls, VPN’s, IDS/IPS, netwerksegmentatie.
  3. Systeembeveiliging: patch management, endpoint security, privileged access management, antivirus/anti-malware.
  4. Applicatiebeveiliging: secure coding practices, application firewalls, penetration testing, software updates.
  5. Gegevensbeveiliging: encryptie, backup en recovery, data classificatie, toegangscontrole.
  6. Menselijke factor-beveiliging: bewustwordingstrainingen, toegangscontrole, beheer van werknemersgegevens.
  7. Bedrijfscontinuïteitsplanning en crisismanagement: risicobeoordeling, business impact-analyse, testen en oefenen van de plannen, incidentresponsprocedures.